Kött och potatis
Det är min kille! Han har smaskat i sig en hel burk med kalops, mumma! I dag eller i morron så ska jag ge mig på att koka ihop egen mat åt han med kyckling. Gick in på Hippbarnmat.se och hittade massa goá recept!
Detta ska lagas
Italiensk kycklinggryta
Detta ska lagas
Italiensk kycklinggryta
50 g | kycklingfilé eller kycklinglårfilé |
1 st | Lagerblad |
2 skalade | potatisar |
1 skalad | schalottenlök |
1 | tomat |
2 tsk | olivolja |
Fördel
- Karoten, ett förvitamin till vitamin A
Instruktioner
- 1.
- Dela kycklingen i bitar och lägg i en kastrull. Täck med vatten och lägg i lagerbladet.
- 2.
- Låt koka i 15-20 minuter tills den är genomkokt.
- 3.
- Dela potatisen i bitar. Hacka löken. Lägg allt i en kastrull och täck med vatten.
- 4.
- Låt koka i 5 minuter. Kärna ur tomaten och dela i bitar. Lägg i kastrullen och koka allt i ytterligare 5 minuter tills potatisen är mjuk.
- 5.
- Häll av det mesta av kokvattnet, spara lite att späda med.
- 6.
- Ta upp kycklingbitarna och grönsakerna och mixa ihop till en puré. Späd med lite av kokvattnet och tillsätt olja och smaka av med malen svartpeppar och basilika.
- 7.
- Servera med en klick morotspuré
Kommentarer
Trackback