vad jag åt idag
Till lunch åt jag fetaostsoppa och en grov fralla till.
Som topping till soppan hade jag strimmlade svarta oliver, röd paprika, färsk basilika och rostade pinjenötter, mumma =)
Fetaostsoppa 4 port.
6 dl grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde, max 15 %, ev. låglaktos
3 vitlöksklyftor
150 g fetaost, max 16 %
2 dl lättyoghurt, ev. låglaktos
1 msk vetemjöl eller maizena
salt och peppar
Servera med:
1 dl skivade svarta oliver
1 dl tärnad röd paprika
Koka upp buljong, grädde och pressade vitlöksklyftor. Tillsätt fetaost och mixa soppan slät. Rör ihop yoghurt och mjöl och vispa ner i soppan. Låt sjuda några min. Krydda. Servera varm med tillbehören
Som topping till soppan hade jag strimmlade svarta oliver, röd paprika, färsk basilika och rostade pinjenötter, mumma =)
Fetaostsoppa 4 port.
6 dl grönsaksbuljong
2 dl matlagningsgrädde, max 15 %, ev. låglaktos
3 vitlöksklyftor
150 g fetaost, max 16 %
2 dl lättyoghurt, ev. låglaktos
1 msk vetemjöl eller maizena
salt och peppar
Servera med:
1 dl skivade svarta oliver
1 dl tärnad röd paprika
Koka upp buljong, grädde och pressade vitlöksklyftor. Tillsätt fetaost och mixa soppan slät. Rör ihop yoghurt och mjöl och vispa ner i soppan. Låt sjuda några min. Krydda. Servera varm med tillbehören
Kommentarer
Trackback